Poppodium Volt opening: mijlpaal voor Sittard-Geleen

voltlogoOpening Poppodium Volt mijlpaal voor Sittard-Geleen

Vrijdag 14 maart 2014 werd Limburg een prachtig poppodium rijker: het gloednieuwe Poppodium Volt werd officieel geopend door wethouder Berry van Rijswijk (o.a. popcultuur).

Een project waar Van Rijswijk veel energie in heeft gestoken en niet zonder reden: live popmuziek speelt al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw een belangrijke rol in het leven van jonge mensen in deze gemeente.

Van Rijswijk: "Al vanaf de jaren 60 is popmuziek de meest toegankelijke vorm van cultuur. Popcultuur is voor iedereen en van alle leeftijden en  draagt bij aan maatschappelijke waarden als participatie, talentontwikkeling en economie. Met dit poppodium heeft onze stad een pareltje van een podium waar ongetwijfeld heel veel mensen plezier aan gaan beleven en dat de stad Sittard-Geleen als popstad verder op de kaart zet."

Twee zalen of een grote zaal
Poppodium Volt heeft een kleine zaal en een grote zaal met een balkon, waar tegelijkertijd optredens plaats kunnen vinden. De zalen  kunnen ook geschakeld worden, waardoor deze in gecombineerde vorm  plaats biedt aan 600 bezoekers.

Daarnaast biedt het popcafé een klein podium en zijn er oefenruimtes en een opnamestudio voor bands die willen repeteren.

voltDuurzaamheid
Belangrijk aspect van het poppodium is dat het gebouw compleet verduurzaamd is. De LED-verlichting is energiezuinig, evenals de verwarming die in de toekomst op Het Groene Net aangesloten wordt.

Geluiddicht
Daarnaast is het gebouw zo ontworpen dat er geen geluid naar buiten kan - een dubbele doos. Volt ligt immers in het centrum van Sittard. De zaal is omgeven door een betonnen mantel. Deuren, wanden en ramen zijn volledig geïsoleerd. Tevens is er een inpandig laad- en losstation.

Marike Peters (zakelijk leider Volt): "Het hele team van Volt staat te popelen om een nieuwe dimensie toe te voegen aan de rijke popcultuur die  Sittard-Geleen kent. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest. Niet alleen met de verbouwing, maar ook met het werven van vrijwilligers en het organiseren van allerlei popactiviteiten op diverse locaties in de stad. Dit om een goede basis te leggen onder deze start. Ik ben er trots op dat dit is gelukt en dat we vanaf nu iedereen kunnen laten zien dat Sittard-Geleen een fantastisch mooi poppodium heeft."

Het poppodium draait voor een groot deel op de inzet van vrijwilligers op allerlei gebied. Er zijn inmiddels al zo'n 80 mensen op vrijwillige basis betrokken bij Volt. Volt werd binnen de gestelde termijn en binnen het beschikbare budget gerealiseerd.

 

 

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits