Overline Systems

Het Overline UC-Series draadloos intercom is een zeer hoogwaardig en geavanceerd intercom systeem, bedoeld voor (live) evenementen waar simpelweg geen concessies kunnen worden gedaan, zoals bij

 • TV opnamen
 • Live uitzendingen
 • musicals, theatervoorstellingen
 • grootschalige evenementen (concerten, sport etc)
 • kritische fabrikage processen (industrie)


Nadere informatie
AEM is leverancier van Overline Systems. Neem contact met ons op voor alle informatie, prijzen en frequentie coordinatie.

 


Niet he
t goedkoopste....
Om even meteen met de deur in huis te vallen: Overline is geen "budget" systeem. Een volledig 4 kanaals systeem met alles erop en eraan komt al snel in de buurt van een middenklasser. Echter, voor diegenen die dagelijks, langdurig, betrouwbaar en prettig met elkaar moeten communiceren is het....

Wel het beste......

Overline biedt ondermeer de unieke combinatie van:

 • Volledige Full-Duplex communicatie
 • Zeer hoge geluidskwaliteit (voor comfort en spraakverstaanbaarheid)
 • Bereik (voor betrouwbare communicatie)
 • Digital Control (voor signaleringen, cue's, schakelende routeringen, groepskeuze etc. incl. GPI/GPO)
 • Modulaire opbouw (efficiënt gebruik)
 • Van floormanager set tot 48+ draadloze posten

 • Betrouwbare en voorspelbare analoge UHF / True Diversity techniek
 • Geavanceerde en flexibele Digital control Backbone
 • Auto-Take Over PSU
 • Mains / 12V DC voeding
 • 2 / 4 draads interface
 • GPIO interface
 • Groep verdelingen met Prioriteit mogelijkheden (incl. zgn. Voice-of-God functie)


Overline Mainframe
Een Overline systeem is modulair opgebouwd zodat configuraties naar behoefte en budget kunnen worden ingevuld. In basis wordt per gewenste groep (bv. "Productie" en "Techniek") een basiszender module toegepast, en per mobiele post een diversity ontvanger.

Het hiernaast afgebeelde systeem met 8 ontvangers en 2 zenders kan zo 8 volledige gebruikers in 2 groepen bedienen:

Van floormanager set tot 48+ draadloze posten: Dynamic Allocation

Omdat het systeem echter dynamische toewijzing van benodigde modules toestaat is het ook mogelijk om naar behoefte van dat moment, modules storings- en klikvrij om te schakelen tussen groepen of personen. Het afgebeelde systeem met 8 ontvangers en 2 zenders kan zo b.v. 12 gebruikers in 3 groepen bedienen, zij het op enig moment nooit meer dan 2 van de groepen tegelijkertijd en/of nooit meer dan 8 mobiele posten tegelijkertijd.

De modules zijn voorzien van OLED displays, welke onder alle omstandigheden goed zichtbaar zijn, alsmede audio I/O voor controles e.d. Tevens wordt vanaf de ontvangstmodule instellingen op de beltpack op afstand bediend.

Tenslotte biedt het Mainframe plaats aan de Mains/12V voeding module, 2 / 4-draads interface, laadstation etc.

 

Overline Beltpack

De Beltpack heeft een robuuste, volledig metalen behuizing voorzien van een standaard Headset XLR4 connector. Hiermee kunnen van lichte headsetjes tot Clark-Headsets bij popconcerten worden ingezet. De Talk Button is instelbaar voor Push-To-Talk of Latching bedrijf.

De voorzijde beschikt over 5 programmeerbare functietoetsen. Deze zijn vrij programmeerbaar voor b.v. groep-selecties, selecteren van alternatieve routeringen van de commando's, triggeren van de GPO's op het mainframe etc. Het batterypack is snel verwisselbaar en gaat afhankelijk van gebruik ca. 8 tot 20 uur mee.

Behalve het hoofdtelefoon nivo worden in principe alle functies (b.v mic-gain, frequentie) door de operator vanaf het Mainframe bediend (!)

AEM Custom Add-On's

Audio Electronics Mattijsen biedt een tweetal Custom Add-On modules voor Overline systemen. De MM1 Monitor Module biedt een snelle afluistering van de individuele signalen van de ontvangers, zenders en de 2/4 draads interface. De RC1 Rack Charger zorgt voor een comfortabele en overzichtelijke laadmogelijkheid voor de Accu-packs.


Overline voordelen

Als specialist op het gebied van (draadloos) intercom en (draadloze) microfoon systemen bieden wij oplossingen aan van (een combinatie van) Clearcom, Telex, ASL, HFT, HME, Lectrosonics en Micron. Het Overline neemt hierin een zeer gewenste plek in indien één, of meerdere, van de volgende punten van toepassing is:

 • Hoogste audio-kwaliteit: zeker als mensen lange tijd, misschien zelfs dagelijks, moeten rondlopen met een intercom set gaan vermoeidheid (!), ARBO-wetgeving, algeheel comfort en natuurlijk spraakverstaanbaarheid een rol spelen. Overline klinkt "als aan een draad"
 • Flexibiliteit: een relatief simpel "Party-Line" systeem met 4 mobiele posten is op zich ook met andere systemen in te vullen. Zoekt men echter verdeling in groepen, wisselende samenstellingen, prioriteits schema's etc, dan komen de unieke voordelen van de Digital BackBone snel naar voren
 • Betrouwbaarheid: de term is simpel, maar de inhoud breed: spullen moeten ook bij langdurig intensief gebruik en een ongelukje heel blijven, de signaaloverdracht moet maximaal ongevoelig zijn voor externe invloeden, de robuustheid van de signaaloverdracht moet optimaal zijn (denk aan storingen t.g.v. DVB-T, TDAB, draadloze microfoons etc) en er moet feedback gegeven worden aan gebruikers als dit in gevaar is. De gebruiksduur van de accu's moet ruim voldoende zijn.

 

AEM leverde productie-intercom systemen voor o.m. "Rene Froger" en "Toppers" (Amsterdam Arena), "Zwakste Schakel" (RTL), "The Wiz" (Utrecht), Marco Borsato "Symphonica in Rosso", "Wit Licht", "Marco & Friends", "Domino D-Day", "30 jaar Beatrix", "Musicals in Ahoy", "Hans Klok" e.v.a.

 

 

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits