Hermitage Amsterdam

In 2009 werd de Hermitage Amsterdam in stijl geopend in aanwezigheid van Koningin Beatrix en de Russische president Medvedev. Dit bijzondere en prestigieuze project is het geesteskind van Ernst Veen, directeur van de Nieuwe Kerk Amsterdam, die op ongekende wijze een museum van wereldformaat heeft neergezet. Het oude Amstelhof fungeert niet alleen als dependance van de wereldberoemde Hermitage in St. Petersburg, maar samen met de Kerkzaal, het Auditorium, het stijlvolle restaurant en diverse andere ruimten ook als nieuwe culturele hotspot.
Tijdens de openingsdagen buitelden nationale en internationale pers, politici en kunstkenners over elkaar heen in superlatieven en complimenten.

Audio systemen
Audio Electronics Mattijsen werd reeds in een vroeg stadium bij het project betrokken voor de audiosystemen en infrastructuur in de diverse ruimten. Kwaliteit, uniformiteit voor maximaal bedieningsgemak, en voor sommige locaties hoge estetische normen waren kernwoorden in de opdracht.

Eric Mattijsen: “Enerzijds is het een prestigieus museum, maar wel een met een bijzonder dynamisch en sociaal karakter. Ruimten moeten multi-inzetbaar zijn, met maximaal bedieningsgemak voor het personeel. De combinatie van de Audia DSP’s met custom-made besturing en bedieningsconsoles, en de self-powered Meyer Sound luidsprekers geeft maximale flexibiliteit, omdat we elke luidspreker apart kunnen aansturen”


Door de Hermitage heen zijn, naast randapparatuur van o.m. Schoeps, Midas, Listen en vele anderen, meer dan 80 Meyer Sound Self-Powered luidsprekers toegepast, van de ultra-compacte MM4 in bijvoorbeeld kroonluchters, tot vier clusters M1D Arrays in het auditorium. Dit is ingevuld met ondermeer Biamp Audia en Nexia DSP processoren en een digitaal multikabel systeem. Het AEM Projectteam is bijzonder trots aan dit prestigeuze project te hebben mogen meewerken.

*Michael Piotrovsky, directeur van de Hermitage in St-Petersburg in 1997 tegen Ernst Veen, nu directeur van de Hermitage Amsterdam.

Het AEM Projectteam, onderdeel van Audio Electronics Mattijsen, is gespecialiseerd in innovatieve audio systemen voor o.a. theaters en schouwburgen, studio's, musea, broadcasters etc. Het AEM Projectteam ontving vorig jaar de Installation Europe Award voor haar praktische toepassing van digitale audio netwerken in de Live-Performance markt.


De opening
Voor de opening werd op de Amstel een concert en afsluitend vuurwerk aangeboden aan koningin Beatrix en President Medvedev. In opdracht van technisch producent Sightline, verzorgde AEM Verhuur de algehele Productie Communicatie tijdens het evenement.

AEM Verhuur verleende in de voorzomer 2009 geavanceerde productie communicatie systemen, frequentiemanagement en/of zaalversterking voor o.a. Toppers (ArenA), BNR Friday Move, Guus Meeuwis (Heerenveen en Eindhoven), DVD-opnamen, Guido's Orchestra, BNR Ordina Open, Opening Paleis op de Dam en de Dodenherdenking (Dam, Amsterdam).

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits