APG wedges, DPA microfoons en Shure zenders voor De Flint in Amersfoort

flintlogoJuli 2012. Na een luistertest tussen ‘de bekende merken’ hebben de technici van Theater- en Congrescentrum De Flint in Amersfoort gekozen voor een monitorsysteem van APG. In totaal werden er 10 DX-12 wedges en twee TB-118S subwoofers geleverd.

subapg dx-12

 

 

 

 

 

 

 

 

De DX-12 heeft een 12” coaxiale weergever met een 1” hoog driver. De constructie van de kast is zodanig dat deze onder een hoek van 30 en 45 graden geplaatst kan worden. Verantwoordelijk voor de audio bij De Flint is Sjoerd Wierda: “De kasten kwamen qua klank gewoon als beste uit de test. Ze hebben eigenlijk zonder processing al een fijne klank en zorgen er voor dat mensen kunnen horen wat ze willen horen ondanks alle herrie om hun heen.  Wat mij het meest heeft verbaasd is dat als je meerdere kasten tegelijk gebruikt je heel weinig tot geen dips (kamfilter) hebt . Ik ben dit maar bij een klein aantal kasten tegen gekomen en die waren vaak veel duurder.”

Voor de aansturing is gekozen voor Crown versterkers met ingebouwde DSP. Omdat we er toch waren is gelijk het microfoonpakket uitgebreid met 16 DPA 4066 headworn microfoons, 8 Shure zenders plus ontvangers en 16 KSM-9 koppen voor de aanwezigeUR2 zenders. “De KSM-9 koppen zijn een enorme verbetering t.o.v. de ‘oude’ Beta58’s. Als je dit eenmaal hebt, wil je nooit meer wat anders.”, aldus Sjoerd.

De Flint: In de theaterzaal van De Flint waant de bezoeker zich direct in een uitgaanssfeer. De vele lampjes en rode, pluchen stoelen zorgen voor een feestelijke uitstraling en allure.

Het Theater heeft om precies te zijn 816 stoelen, verdeeld over de zaal, loges en twee balkons.

flintflint5

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits