AEM verzorgt geluid, zenders en communicatie Troonswissel

AEM brengt Koninklijke inhuldigingstoespraak
inhuldigingOp 30 april 2013 werd kroonprins Willem-Alexander ingehuldigd als nieuwe koning. De productie van alle ceremoniële momenten, de festiviteiten en het in beeld brengen van de dag is reeds beschreven als 'misschien wel de grootste audiovisuele operatie uit de Nederlandse geschiedenis'. Audio specialist Audio Electronics Mattijsen (AEM) had de eer om gedurende de dag op het merendeel van de sleutellocaties haar bijdrage te mogen leveren: in het Paleis alsook de Nieuwe Kerk deed AEM de zaalversterking, terwijl frequentiecoördinatie en draadloze intercoms werden gefaciliteerd op het Museumplein en op de kop van het Java eiland.

Zaalversterking Inhuldiging
De Nieuwe Kerk was het middelpunt van de dag, met alle plechtigheden, meer dan 2000 gasten en de toespraak van de nieuwe Koning aan het Nederlandse volk. Bart Joosse, AEM Project Manager: "De complexe opstelling van de ruim 2000 genodigden, de toespraak van de Koning, alle beperkingen waar rekening mee moest worden gehouden en de akoestiek van de Nieuwe Kerk lieten weinig speelruimte over. Door het Self-Powered karakter van de Meyer Sound UPJunior en UPM en drie Meyer Galileo processors beschikten we in totaal over 48 individueel aanstuurbare zones. Dit in combinatie met een volledig redundant Rocknet audio netwerk systeem, dat we zowel gebruikten voor het hoogwaardig binnenhalen van de microfoon posities op de diverse plekken in de kerk, als voor het weer distribueren van de Galileo processor zones naar alle afzonderlijke luidspreker locaties door de kerk.

abdicatieVoorafgaand aan de groots geregistreerde ceremonie in De Nieuwe Kerk, werden de enigzins besloten plechtigheden rond het tekenen van de akte van abdicatie in het Paleis begeleid door AEM's Eric Mattijsen.

 

 

 

Zenders, 300 Frequenties, Andre Rieu en het Museumplein
Omgeven door wereldberoemde Concertgebouw, het Van Gogh en het Rijks Museum, biedt het Amsterdamse Museumplein ruimte aan 100.000 + mensen. Slechts 2 weken na de spectaculaire opening van het Rijks Museum realiseerde Technische producent Sightline deze keer een gigantisch podium voor een volledige dag van entertainment, feesten, meekijken met de ceremoniële momenten, en een groot finale concert van Andre Rieu en zijn orkest.

aemteamAEM voerde op het Museumplein dubbele taken uit: onder leiding van AEM's Fred Bos werd de gehele (bedrade- en draadloze) communicatie tussen productie, techniek en Broadcast gerealiseerd. 
Tegelijk deden Roland Mattijsen en Daniel Kee de frequentiecoördinatie voor alle draadloze microfoons, In-Ear Monitors en intercom frequenties, tussen meer dan 300 frequenties in de lucht en vele "los lopende" nieuwsploegen met zenders in de stad.

 

Roland Mattijsen: "Voor de productie op het Museumplein kwamen we op een kleine 150 frequenties. Toen het vervolgens duidelijk werd dat mogelijk honderden persploegen met zenders door de stad zouden kunnen lopen, DVBT kanalen ad-hoc werden toegewezen voor speciale Broadcast doeleinden, er up- en downlinks werden gemaakt met motorfietsen, vliegtuigen, helikopters en F16's, plus duizenden porto kanalen, dan spreek je eerder een soort Olympische Spelen in Londen, maar dan in het veel kleinere Amsterdam. Tot het laatste moment hebben we nauw en vooral prettig samengewerkt met de andere grote gebruikers, Agentschap Telecom en natuurlijk de NOS (Nederlandse publieke omroep) om alles te laten werken." 
Uiteindelijk hielden AEM's Daniel Kee en Roland Mattijsen zich bezig met frequentie-coördinatie, de eerste met name voor alle zenders van de productie zelf, de laatste met name met alle "van buitenaf" frequentiezaken van b.v. ENG ploegen tussen het publiek.

Kop van Java, Alkmaar
armin kroningOok op de Kop van Java waar Koning Willem Alexander met zijn vrouw en dochters een optreden van Armin van Buuren bijwoonde en bij Slam|FM in Alkmaar was AEM aanwezig voor (draadloze) productie-intercoms.

 

 

 

 

Historische dag
Eric Mattijsen "Ik ben ontzettend trots op het hele AEM team op deze historische dag. Letterlijk het hele bedrijf was aan de slag, met AEM collega's bij alle vijf de 'hot spots'. Het is een prachtige weerspiegeling van waar ons kleine, gespecialiseerde bedrijf voor staat in de Nederlandse entertainment-markt: het helpen van anderen een unieke productie neer te zetten. Met zaalgeluid op koninklijk niveau, complexe productie intercoms of uitdagend frequentie-management. Alles is uitstekend gegaan, de samenwerking met de vele andere betrokken partijen was bijzonder prettig, het was een fantastische, perfecte dag!"

 

 

 

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits