Academy

 

Komende cursus- en seminardata:

 

Shure Axient Digital Introductie seminar

7 Sept: Hands-on Introductie seminar rond het innovatieve nieuwe Shure AXIENT Digital draadloze microfoon platform, incl. Spectrum Management
Lees verder »

SSL Live V4 Training

28 Sept: Hands-on training op de nieuwe versie V4 voor de SSL| Live L200 | L300 | L500+ Advanced Mixing Systems
Lees verder »

Meyer LINA | LEOPARD | LYON System training

9 okt: 1 daagse cursus voor Meyer Sound Array gebruikers met speciale aandacht voor de nieuwe features in MAPP-XT en Compass.
Lees verder »

Sound System Deployment Course (by Meyer)

10-12 Okt: 3 daagse cursus "Sound System Deployment Course", Amsterdam Instructeur Mauricio "Mr. Magu" Ramírez introduceert en demonstreert theorie en praktijk om het maximale uit luidsprekersystemen te halen.
Lees verder »

 

 

Meyer Education algemene info: 

Meyer Sound instructeurs Bob McCarthy, Mauricio "Magu" Ramirez, John Meyer en collega's hebben in 2017 het alom gewaardeerde educatieve programma van Meyer Sound geheel opnieuw ingericht. In dit nieuwe programma wordt de engineer, systeemtechnicus en sound designer bekend gemaakt met de basisprincipes van luidsprekers, luidsprekersystemen, meetmethoden en systeemoptimalisatie, om aan het einde te beschikken over kennis, feiten en ervaring om in iedere situatie het maximale uit het systeem te halen.

Alle trainingen hebben nadrukkelijk een educatief karakter rond het optimaliseren van audiosystemen, en omvat selectie, predictie, inregeling van totale systemen, al dan niet gebaseerd op, of gecombineerd met line-array's. De seminars zijn bij uitstek geschikt voor personen en bedrijven die hun kennis verder willen vergroten.

LET OP: Hoewel er natuurlijk als voorbeeld regelmatig gebruik zal worden gemaakt van Meyer Sound luidsprekers, zijn de technieken en de lesstof algemeen toepasbaar en zeker niet speciaal gericht op Meyer Sound producten. Voor een aantal cursussen kan een certificaat worden behaald.

 


Level 1 seminars:

  • Mapp XT & Compass User Training (1 dag)
  • Sound System Deployment Course (3 dagen)
    3-daagse intensieve cursus. Begint met de behandeling van de basisprincipes, en gaat dan via fase, filters, systeemontwerp compromissen, arrays vs conventioneel, naar systeemontwerp, inregelmethoden en afwegingen, en systeemoptimalisatie. Onderweg passeren array technieken (en de zin en onzin daarover), sub-steering technieken etc.


Level 2: Advanced seminars:

  • SIM cursus (4|5 dagen)
  • Advanced Loudspeaker System Design & Optimization Compact Course Level II (4|5 dagen)
  • Bob McCarthy Seminar (4 dagen)
  • DMitri CueStation Course (4 dagen)

Reacties:

System Design Introduction

Deze eendaagse cursus is een algemene introductie in technieken, problemen en oplossingen in luidsprekers, luidsprekersystemen, Array's, meet- en correctie methoden. Deze leerzame dag is voor velen een verassende en inspirerende kennismaking met de unieke kennis en stijl-van-lesgeven van instructeur Mauricio "Mr. Magu" Ramirez, en vormt voor een groot deel van de mensen de opstap naar de 5 daagse cursussen.

Ruim 300 engineers volgenden eerder deze cursus, velen op advies van eerdere cursisten:

Een Must voor iedere serieuze geluidstechnicus”, “Het serieuze werk: geen verkooppraatje”, “Zo’n uitvoerige en feitelijke behandeling van theorie en praktijk van b.v. Array technologie is vandaag de dag van onschatbare waarde”.

 

Luidspreker-Systeem Optimalisatie Cursus (Comprehensive Loudspeaker System Design & Optimization)

De vier- of vijfdaagse seminars hebben nadrukkelijk een educatief karakter en zijn zeker niet exclusief voor Meyer gebruikers. Onderwerpen zijn ondermeer systeemontwerp, de waarde van en werken met predictieprogramma’s, systeemoptimalisatie en speciale aandacht voor Line-Array theorie en techniek, inclusief de voor- en nadelen.

Dit is een verplichte update voor elke geluidstechneut. De prijs/kwaliteit krijgt een 10, daar heb je normaal op zijn best 1 dag een IT cursus voor. Ik vond de manier van lesgeven van Magu echt goed. Wellicht zullen jullie als doel voor ogen hebben gehad jullie bedrijf onder de aandacht te brengen en wat AEM en Meyer Sound precies verstaan onder service. Dat is jullie zeer beslist gelukt. Een leuke bijkomstigheid van de cursus was natuurlijk ook dat we een week lang in contact kwamen met "broeders uit het vak"

 

Bob McCarthy Seminar

Een 4-daags seminar van Bob McCarthy, mede-grondlegger van SIM, auteur van het standaardwerk Sound Systems: Design & Optimization, onafhankelijk consultant voor Meyer Sound, en tussen vaak bijzondere klussen door free-lance docent. Het seminar is primair bedoeld voor de gevorderde system-tech, engineer en geluidsontwerper. Op Bob's-eigen-wijze neemt hij de cursist mee in verhelderende, en vaak verrassende inzichten. In 2011 werd in NL het eerste Bob McCarthy seminar aangeboden in samenwerking met Meyer Sound.


SIM-Course

De SIM-Course is bedoeld voor gebruikers van meetsystemen als SIM, SMAART e.a. , cursisten welke eerder de 5 daagse Compact Seminars hebben gevolgd, en ervaren engineers. De cursus heeft als uitgangspunt het Source Independent Measuring (SIM3) meetsysteem, een van de meest geavanceerde, snelle en accurate (en luidsprekermerk onafhankelijke) tools om luidsprekersystemen te optimaliseren. Door de behandelde theorie en praktijk is deze cursus feitelijk de volgende stap na het 5-daagse Compact Seminar en dus ook zeker niet exclusief voor (toekomstige) SIM gebruikers. Deze intensieve, 5 daagse cursus inclusief 1-2 praktijkdagen wordt bewust zeer beperkt in aantal deelnemers.

 

 

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits