Soldaat van Oranje Wereldprimeur !

Op 30 oktober jl. is de musical Soldaat van Oranje op Vliegveld Valkenburg met luid applaus ontvangen. Een waar Las Vegas spektakel met draaiend publiek, vliegtuigen, 360 graden geluid.....

...en Meyer Sound's nieuwe D-Mitri audio mixing platform.

 

AEM leverde en begeleidde de installatie van een Meyer Sound D-Mitri audio show control systeem als audio hart van de ambitieuze productie. Meyer D-Mitri, een high-end modulair audio systeem, combineert mengtafel, audio playback, audio netwerk en showcontrol

Vanaf dag één wezen de ambitieuze plannen van producent New Productions in de richting van een niet eerder vertoonde ervaring. Geluidsontwerper Jeroen ten Brinke herkende gelijk de uitdaging in de "onmogelijke" combinatie van volledige 360 graden surround ervaring, een ronddraaiend publiek, en vaste luidsprekerposities.

Jeroen ten Brinke werkte diverse scenario's met bekende mengtafels uit, maar legde de uitdaging ook voor aan Meyer Sound's LCS team, een gevestigde naam voor vele high-end Broadway, Las Vegas, Cirque du Soleil en Theme-park oplossingen. Meyer bleek niet alleen een totale oplossing te kunnen bieden, zij stond tevens op het punt een opvolger voor het Matrix3 platform te lanceren met o.a. superieure audio kwaliteit, ongekende processing power, en AVB networking.

Jeroen ten Brinke: "Met de geluidskwaliteit zet D-Mitri echt een nieuwe standaard neer. Dit is absoluut het eerste digitale systeem dat de vergelijking met een analoge Cadac volledig kan doorstaan. Transparant, rustig, prachtige EQ's en effectieve dynamics... het is letterlijk en figuurlijk een nieuwe ervaring"

Het D-Mitri systeem bij Soldaat van Oranje beschikt over 144 inputs, 135 bussen, een 96x78 mixing matrix en 144 outputs. Door gebruik te maken van de nieuwste generatie FPGA processoren beschikt het SvO systeem over ondermeer 399 x 10 bands parametrische EQ's, 399 Compressors, 399 limiters en 399 expanders, en 399 gates (!). Dit in combinatie met "boutique-grade" Mic-preamps, draaiend op 96 kHz en alle processing in 64 bit floating point voor maximale audio kwaliteit.

Lees verder over Spacemaps (3D geluid), 56 reverbs, iPad PFL systeem voor de zendertech, een fotoverslag, komende technische rondleidingen en meer.

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits